Over

Over Wim Bevelander

Wim Bevelander maakt al 40 jaar gospelmuziek en trok al die jaren daarmee het land door.

In 1983 verscheen de eerste geluidsdrager van Wim Bevelander waarna er nog vele zouden volgen. In de studio’s waar de songs in de loop der jaren werden opgenomen werkte een keur aan sessiemuzikanten mee. Een aantal nummers werd ‘live’ geregistreerd.

15 jaar werkte Wim mee in de selectiecommissie van Stichting Opwekking voor het samenstellen van een jaarlijkse kinder-cd. Ook dáárvoor schreef hij liederen, net als voor Highway Music. Veel van die songs kwamen terecht op een van de vijf kindercd’s die van hem zijn uitgebracht.

 

In al die jaren reisde Wim door het land om op te treden. Soms met een band, dan weer enkel met een akoestische gitaar, maar altijd met Nederlandstalige, pittige songs.

Hij schrijft teksten die je raken, doen glimlachen en die tot nadenken stemmen; vaak vervat in een liedje. Hij doet uitspraken die blijven haken, die je confronteren of bemoedigen.

Wim is ook een veel gevraagd spreker die zijn toespraken vaak combineert met zijn eigen toepasselijke gezongen teksten, soms heel serieus, dan weer luchtig of cabaretesk.

Wim heeft gewerkt als leraar in het Basisonderwijs, was opleidingsfunctionaris en begeleider BZW bij De Hoop ggz en gaf les aan leerlingen van het vmbo. Daarnaast was hij lange tijd zangleider, jeugdleider en enkele jaren kerkelijk werker in dienst van een Evangeliegemeente. Momenteel is hij voornamelijk actief als zelfstandig spreker, zanger en tekstschrijver. Hoewel zijn wortels in Brabant liggen, woont Wim met zijn vrouw al lange tijd in Dordrecht, evenals zijn vier zoons met partners en kinderen.

Hij schrijft teksten die je raken, doen glimlachen en die tot nadenken stemmen; vaak vervat in een liedje.

Evenement?

Wil je een evenement organiseren, dan kun je Wim, al of niet met band uitnodigen. In overleg zijn er veel mogelijkheden.

Wim Bevelander

wimbevelander@gmail.com

Adres

  • Joke Smiterf 92 3315 VD Dordrecht Nederland